FőoldalÜzletStartol az NFM „INPUT program”-ja
2016. március 23., szerda ::

Startol az NFM „INPUT program”-ja

A program célja: támogatni az innovatív magyar ötlet sikerre jutását a nemzetközi piacokon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,5 milliárd forint uniós forrásból hároméves programot indít, amely az infokommunikáció, a digitális gazdaság területén megszülető innovatív magyar ötleteket karol fel és segít sikerre vinni a nemzetközi piacokon. Az INPUT program a magas növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásokat kiszolgáló meglévő intézményrendszerre épít, annak működését serkenti. A hazai cégek hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének fokozása érdekében nyitott az együttműködésre a digitális gazdaságot és a startupokat támogató hazai és nemzetközi szervezetekkel.

A program nem pénzbeli támogatást nyújt, hanem a kedvezményezettek tényleges igényeihez igazodó szemléletformáló előadásokat, interaktív workshopokat, tanácsadást biztosít egyebek mellett a termékfejlesztés és a külpiacra jutás területén. 13 vidéki egyetemi és inkubációs központhoz kötődő koordinátor, mentorcsapat segíti az innovatív projektgazdákat, akikkel szemben nem követelmény, hogy már az induláskor rendelkezzenek vállalkozással. A programot hazai és nemzetközi szakemberekből álló tanácsadó testületek segítik. Lebonyolításával a tárca infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkársága a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséget bízta meg.

ron segeA nemzetközi tanácsadó testület tagja Ron Sege is, a Szilícium-völgyben működő Echelon Corporation elnök-vezérigazgatója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény