FőoldalKonstruktőrFémalkatrészeken és fémfelületeken is tökéletesen működő RFID címkék
2017. december 28., csütörtök ::

Fémalkatrészeken és fémfelületeken is tökéletesen működő RFID címkék

A Murata bemutatta LXFLANMXMG-003 típusnév alatt RAIN RFID címkéjét, amelyet fémalkatrészeken és fémfelületeken történő használatra optimalizáltak. Az RFID címkék fémfelületen való működőképességének feladatát a Murata különféle technológiai fejlesztésekkel valósította meg. Az LXFLANMXMG-003 a fémfelületet okosan antennaként képes hasznosítani, amely által a RAIN RFID címkének tulajdonképpen részévé válik maga a neki helyet adó objektum is. A RAIN RFID egy világszövetség, amely az UHF frekvenciasávú RFID technológia széles körű elterjedését propagálja, és nagy lehetőségeket lát a felhasználásában, legfőképp a raktárkezelési és termékkövetési alkalmazásokban

Az LXFLANMXMG-003 az Impinj nevű gyártó Monza® R6-P címekchipjét tartalmazza, amely a Murata által kifejlesztett rendszer alapjaként kiváló teljesítményt biztosít. A késztermék IP68 víz- és porállóságú, ezáltal mindenféle teljesítményromlás nélkül, akár kültéri alkalmazásokban is minden további nélkül használható. A Monza R6-P chip rendelkezik 96-bites EPC-, illetve 64-bites felhasználói memóriával, így a felhasználók akár plusz információt (pl. belső azonosítók) is könnyedén belekódolhatnak a címkékbe.

A Murata igen robusztusra igyekezett megalkotni az LXFLANMXMG-003-at. A 25×85×4,5 mm méretű alkatrész megfelel az ISO18000-63 UHF RFID szabványban és az EPC Global Gen2v2 szabványban leírtaknak, a globális UHF sávot pedig a 865 – 928 MHz frekvenciatartománybn támogatja. A maximális leolvasási távolság 4 W effektív kisugárzott teljesítmény esetén akár 10 méter is lehet.

A Murata honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény