FőoldalKonstruktőrAkár 15 A folyamatos kimeneti áramú DC/DC átalakító
2017. november 06., hétfő ::

Akár 15 A folyamatos kimeneti áramú DC/DC átalakító

Az Intersil bejelentette a világ első, 42 V-os, egycsatornás, feszültségcsökkentő DC/DC konvertermodulját, amely akár 15 A folyamatos kimenet áramot képes szolgáltatni. Az ISL8215M típusnevű alkatrész mindössze egyetlen bemeneti feszültségtartományról működik, amely lefedi az iparban széles körben használt 12 V, 18 V és 24 V busztápokat

Az új modul kimeneti feszültsége állítható 0,6 – 12 V között, a 13x19 mm méretű tokozásában pedig rekordergyanús, 60 mA/mm2 teljesítménysűrűséget biztosít. Az új modul 96,5%-os csúcshatásfoka tökéletes megoldás FPGA-k, DSP-k és mikrokontrollerek helyi megtáplálására, legyen szó ipari, orvostechnikai, rádiókommunikációs, járműelektronikai, vagy akár Li-ion akkumulátoros, hordozható alkalmazásokról.

Az ISL8215M egy teljes értékű DC/DC tápegység, amely tartalmazza a vezérlőt, MOSFET-eket, tekercset és a szükséges passzívalkatrészeket is, mindet az egyetlen, szigetelt tokozáson belül. Ez az egyszerűség a fejlesztést és gyors piacra kerülést is kiválóan támogatja. A modul egyedi, ún. HDA tokozása az egyrétegű hordozójával páratlanul kedvező termikus és elektromos teljesítményt biztosít, amely elősegíti a hő elsődlegesen a rendszerkártyán keresztüli disszipációját. Az ISL8215M alkatrészei a réz szerelőkeretes struktúrában találhatók meg, lehetővé téve a modul teljes terhelésen, széles hőmérséklettartományban való működését áramoltatott levegő vagy hűtőborda nélkül is, ezáltal még egyszerűbb lesz a tervezők dolga és költségei.

Az Intersil honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény