FőoldalKonstruktőrMegjelent a QA∙C++ számos újdonságot kínáló, 3.2-es új főverziója
2014. november 26., szerda ::

Megjelent a QA∙C++ számos újdonságot kínáló, 3.2-es új főverziója

prqa-logoA statisztikai analízisben világvezető PRQA | Programming Research bejelentette a QA•C++ statikus analízismegoldás új főverzióját. A 3.2-es verzió újdonságai a C++'11 bővített tartalmi lefedése, a biztonságos kódolásra vonatkozó gyakorlati megvalósítások javított hatékonyságú kényszerítése, valamint az automatikus kódgenerátorokkal történő egyszerűbb integráció

A QA•C++ a C++'11-re átállt fejlesztőcsapatok nélkülözhetetlen eszköze. A C++'11 legfontosabb szerkezetei (pl. rvalue referenciák, variadic template-ek) eddig is támogatottak voltak, a 3.2-es verzió azonban tovább bővíti a támogatottság körét felhasználó által definiálható literálok, a noexcept operátor, alias template-ek, a constexpr kulcsszó, az aliginof és alignas, az öröklési és delegálószerkezetek bevezetésével.

A detektálásra és biztonságra vonatkozó követelmények támogatása érdekében a QA•C++ immár tartalmaz előkonfigurált csoportosításokat biztonsági vonatkozású szabályokkal, amely könnyebb mechanizmust kínál a forráskód-biztonsági irányelveknek és gyakorlati megvalósításoknak történő megfelelése ellenőrzésére.

Tovább javult a QA•C++ automatikus kódgenerátorokkal történő integrációja, amely alól a Rhapsody sem kivétel. Ennek hála még könnyebben lehet különbséget tenni a gép által generált kódban érzékelt események és a kézzel írott kódhoz kapcsolódó üzenetek között, jelentősen elősegítve a fejlesztők munkáját.

A 3.2-es verzió tartalmaz számos további fejlesztést és javítást is, többek között a konstruktorok adatinicializálásra, implicit előjeles vagy előjel nélküli konverziókra, túlterhelt folyamoperátorokra stb. nézve.

A PRQA | Programming Research honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény