FőoldalKonstruktőrLED-ek hálózati feszültségről kétféleképpen
2012. július 10., kedd ::

LED-ek hálózati feszültségről kétféleképpen

A CL20M45 áramkorlátozó dióda nagy sikerét követően úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kétszeres áramú CL40M45-öt is a kínálatba, hogy Önök szabadon választhassanak közülük, tovább növelve LED-es alkalmazásaik változatosságát

A "Táplálja LED diódáit a 230 V-os hálózatról egyszerűbben és hatékonyabban" című cikkben részletesen olvashat az áramkorlátozó diódák (CLD) alapelvéről és használatáról. A SOS electronic kínálatában szereplő új típusnak, a CL40M45-nek 40 mA a névleges árama, ezen túl minden tulajdonságában megegyezik a CL20M45-el, különösen az Umax=45 V és Ptot=1 W értékek tekintetében.

Előnyök/Jellemzők:

  1. áramszabályozó alkatrész - áramgenerátor
  2. nagyon egyszerű felépítésű állandó áramú áramkörök készítésére alkalmas
  3. 2 csereszabatos típus
  4. 20 mA/40 mA-es áram ideális különböző LED-ek meghajtására
  5. nagyon egyszerű áramkör LED-ek 230 V-os hálózatról történő táplálására
  6. megnövelt élettartam a hagyományos LED meghajtókhoz képest
  7. maximális disszipáció 1 W
  8. SMB/DO214AA SMD tokozás

A CL20-at egyszerűen CL40-re kicserélve, jelentősen megnövelhetjük az áramkörünkben lévő LED-eken átfolyó áramot. Ez nagyon kényelmes lehet például rugalmas teljesítményű alkalmazások tervezésénél - elegendő a gyártásnál kiválasztani a CL20 vagy CL40 típust a megrendelő igényeinek megfelelően (nagyobb fényerő vagy energiatakarékosság kisebb fényerő mellett). Ugyanakkor lehetőség van az üzemi áram széles határok közti beállítására a különböző CLD-k párhuzamos kapcsolásával, a NYÁK módosítása nélkül.

Már első látásra is feltűnik, hogy a CLD-n átfolyó magasabb maximális áram a chipen termelődő magasabb hőt is eredményez. Mindkét típus maximális disszipációja 1 W, amit feltétlenül figyelembe kell venni az áramkörök tervezésénél. Amíg a CL20M45-öt folyamatosan lehet üzemeltetni a maximális 45 V-os tápfeszültségről 20 mA-es árammal (P=0,02 A × 45 V=0,9 W), addig a CL40M45-el a hőleadás (1,8 W) már túl magas lenne. Ezért a CL40M45 legnagyobb folyamatos feszültsége kb. 25 V, a 45 V-ig rendelkezésre álló "tartalék" pedig alkalmas a tápfeszültség tüskéinek és egyéb zavarainak kiküszöbölésére. A tartósság és megbízhatóság növelésére célszerű a NYÁK-on nagyobb méretű forrasztási felületeket (pad) kialakítani a problémamentes hőelvezetés érdekében.
Részletes információt a CL40M45 adatlapja tartalmaz. További információért keressen bennünket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A SOS electronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény