FőoldalÜzletA Siix Co. Nagykőrösön nyit új gyárat
2016. november 22., kedd ::

A Siix Co. Nagykőrösön nyit új gyárat

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön. A döntően az autóipar számára termelő Siix Corporation az elektronikai gyártási szolgáltató szektorban a világ 13. legjelentősebb vállalata, Japánban az első

Az új, Nagykőrösön megvalósuló beruházásához a magyar kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad. A 16 800 négyzetméteresre tervezett nagykőrösi gyártóegység az európai partnerek outsourcing és logisztikai igényeit elégíti majd ki.

Kodzsi Janasze, a SiiX Corporation igazgatója elmondta, a tervek szerint az új egység 2017 harmadik negyedévében kezdi meg működését. Az új gyárban ipari, autóipari és háztartási gépek elektronikus részegységeit gyártják majd. Ismertette, az Európában több mint 40 éve jelen lévő SIIX Corporation forgalma évi 2,2 milliárd dollárra tehető, a vállalat több mint 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, világszerte - a nagykőrösi beruházással együtt - 12 gyárat üzemeltet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény