FőoldalÜzletÚj korszakot nyit az asztali PC-k világában a HP
2016. szeptember 09., péntek ::

Új korszakot nyit az asztali PC-k világában a HP

Két új asztali PC-t mutatott be a HP: a Pavilion Wave és az Elite Slice kis mérete és kreatív dizájnja az irodai és otthoni felhasználók számára is új minőséget teremt

Otthoni szórakozásra és hatékony munkára tervezték a HP Pavilion Wave asztali PC-t. Az új eszközt olyan felhasználóknak fejlesztették, akik kisméretű, kompakt, mégis kiemelkedő megjelenésű eszközre vágynak, miközben egy teljes értékű asztali gép teljesítményére is szükségük van. A Pavilion Wave fejlett, a Cortanahoz, vagyis a Windows 10 hangasszisztenséhez tervezett audiorendszerrel biztosítja a zene, a filmek vagy éppen az online csevegések tökéletes hangélményét.

A Pavilion Wave ikonikus alakját a háromszög alapú hasáb határozza meg, ennek felső részén helyezték el a beépített, parabolikus hangsugárzót, amely kiváló minőségű, 360 fokos audioélményt biztosít. Az egyedi tervezésű hangsugárzó a hangszóróból érkező hangot a tér minden irányába továbbítja. A 360 Degree Multi-Directional Reflective Audio rendszert a Bang & Olufsen szakértői tökéletesítették, hangzása minden tartományban tökéletes, legyen szó mély, közép vagy magas hangokról.

A Pavilion Wave kompakt, helytakarékos kialakítását jellemzi, hogy 85 százalékkal kisebb, mint a hagyományos PC-házak (17,3×16,8×26,1 cm). A háromszög alapú ház egyik oldalán található az alaplap, egy másikon a merevlemez, a harmadikon pedig a hűtés: az alaplapon és a grafikus kártyán keletkező hőt csövek vezetik ki az eszköz tetején. A Pavilion Wave két duális mikrofonnal, akár 4K felbontás megjelenítésére képes grafikus kártyával lesz elérhető. Az innovatív ház három USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C aljzatot, HDMI, DisplayPort, gigabites ethernet, illetve a fülhallgató és a külső mikrofon számára 3,5 milliméteres jack-csatlakozót is tartalmaz. A teljesítményt az akár 6. Generációs Intel Core i5 négymagos asztali processzor, akár 2 TiB HDD vagy 128 GiB SSD, illetve akár 8 GiB DDR4 RAM garantálja.

A szintén most bemutatott Elite Slice a HP legkisebb asztali PC-je, amit üzleti kommunikációra és közös munkára terveztek. Az eszköz letisztult megjelenésével átalakítja az irodai munkakörnyezetet: matt fekete kialakítással és fényes rézbetétek teremtik meg az egyedülálló dizájnt. A PC a hosszú élettartam, a teljesítmény és céges környezetben szükséges biztonsági megoldások ötvözetével garantál nagyobb hatékonyságot a közös munkafolyamatokban. Az Elite Slice az első, kereskedelmi forgalomban kapható moduláris asztali gép, amely vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőségeket is kínál, a vásárlók pedig teljesen igényeikre szabott eszközt állíthatnak össze a rendelkezésre álló modulok segítségével. A gyári fedlapon túl a HP Collaboration Cover segítségével Skype for Business telefonná válik az eszköz, a híváskezelést megkönnyítő kapacitív érintőgombokkal. A HP Wireless Charging Cover a Slice-ra helyezett mobileszközök azonnal töltését teszi lehetővé (ez a kiegészítő fedlap 2017 első felétől lesz elérhető és gyári beállítást igényel). A HP Audio Module egy 360 fokos hangszórót takar, amelyet a Bang & Olufsen szakértőinek segítségével csiszoltak tökéletesre. A duális mikrofonnal kiegészített modul tökéletes hangzást biztosít az üzleti megbeszélések és hívások során. A HP Optical Disk Drive (ODD) Module pedig CD vagy DVD írást tesz lehetővé.

A Slice 16,5×3,5×16,5 centiméteres, alapsúlya alig több mint 1 kilogramm. A vezeték nélküli kialakítás letisztult munkaállomást eredményez, hiszen az egyes komponensek áramellátásához nincs szükség külön-külön kábelre. A Slice az első olyan eszköz, amely egyetlen USB 3.1 Type-C csatlakozón keresztül vételez energiát, például egy erre alkalmas monitorra csatlakoztatva. A Slice-hoz tökéletes választás az új Quad HD9 HP EliteDisplay S240uj monitor, amely integrált vezeték nélküli töltővel és USB Type-C csatlakozóval illeszkedik a PC szolgáltatásaihoz.

A Slice opcionálisan ujjlenyomatszenzorral is rendelhető lesz a még nagyobb biztonság és az egyszerűbb azonosítás érdekében. Ezen túl a HP Sure Start with Dynamic Protection a piacon az első öngyógyító, BIOS-szintű védelmi rendszer. Az eszköz akár 6. Generációs Intel Core i7 35 wattos processzorral is elérhető, a hűtésről pedig egy egyedülálló, 360 fokos, dupla ventillátoros megoldás gondoskodik. A külső eszközök csatlakoztatásához ethernet port, beépített WiFi modul és antennák, egy HDMI és egy DisplayPort áll rendelkezésre.

Különleges, üzleti célú megoldást jelent a HP Elite Slice for Meeting Rooms: a PC-t ebben az esetben – a piacon először – modulok segítségével egy, kimondottan telekonferenciákra szabott eszközzé tehetik a felhasználók. A HP Elite Slice és az opcionális HP Collaboration Cover fedlap, a HP Audio Module, illetve az Intel Unite szoftverének kombinációja egyedülálló megoldást jelent a Skype for Business használatában a konferenciahívások terén, lehetővé téve, hogy a megbeszélés egyetlen gombnyomással indulhasson el. A funkció hasznos kiegészítője a 178 fokos betekintési szöggel rendelkező, 55 colos (139 centiméteres) képátmérőjű, 1920×1080 pixel felbontás megjelenítésére is képes HP LD5511 Large Format Display monitor, amely egy időben akár 12 fő számára is kényelmes megjelenítést biztosít.

A HP honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény