FőoldalÜzletA Tesla saga új fejezete: levélben kér segítséget Musk
2016. szeptember 06., kedd ::

A Tesla saga új fejezete: levélben kér segítséget Musk

Elon Musk őszinte levélben fordult munkavállalóihoz, hogy minden áron csökkentsék költségeiket és annyi autót gyártsanak le, amennyit csak bírnak, hogy a cég teljesítménye meggyőzze a befektetőket

„Sokkal könnyebben meg tudnánk győzni a potenciális befektetőket, ha nem arról szólnának a hírek, hogy a Tesla már megint veszteséges, hanem arról, hogy a Tesla felülmúlta a várakozásokat, és nyereséges.” - olvasható a levélben.

A Bloomberg szerint Musk célja, hogy a Tesla pozitív cash-flow-t produkáljon a harmadik negyedévre, amihez minden alkalmazott segítségét kérte, levélben. A cégvezér szerint ugyanis ez az utolsó lehetőség, hogy az őszi tőkebevonás előtt a vállalat jó üzleti eredményt mutasson fel, és meggyőzze a befektetőket. A cégnek nagy szüksége lenne a tőkére, ugyanis az új, Model 3 gyártása elég sok pénzt emészt fel, miközben Musk ajánlatot tett a napelemeket gyártó SolarCity-re is.

A Tesla-vezért az utóbbi időben egyéb kellemetlenség is érte: a múlt héten egy másik cége, a SpaceX egyik rakétája robbant fel a kilövése során.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény