FőoldalÜzletÖn venne felújított okostelefont a Samsungtól?
2016. augusztus 29., hétfő ::

Ön venne felújított okostelefont a Samsungtól?

A Reuters információi szerint a Samsung arra készül, hogy gyárilag felújított prémium kategóriás okostelefonokat dobna piacra

A lépés logikusnak tűnik: gyárilag felújított mobilokkal megpezsdíteni a stagnáló készülékpiacot. A globális okostelefon-piac elérte a növekedési plafonját, ezért az eddigi bevételek és az abból származó profit megőrzése céljából lépni kell valamit. A Samsung úgy alakítja át a termékportfolióját, hogy abba bekerülnek a kívül-belül felújított készülékek is. Ezekkel a cég maximalizálni tudja a költséghatékonyságot, aminek révén a készülékgyártásból származó haszonrés 10 százalék felett tud maradni. A használt készülékek értékesítése a Samsungnak elsősorban az olcsóbb kínai riválisok elleni harcban jöhet jól. Az így felszabadult tőkéjét ugyanis máshol tudja befektetni, vagy egyszerűen csak a marketingkiadások növelésére tudja fordítani.

A programot ugyanis úgy képzelik, hogy azokat a készülékeket fogják felújítani és értékesíteni, melyeket a Dél-Koreában és az USA-ban meghirdetett upgrade programhoz csatlakozók adnak le egy év után. A leadott telefonok megkapják a szükségesnek ítélt felújítást, majd alacsonyabb áron újra a piacra kerülnek. A részletekről egyelőre kevés a konkrétum, a cég egyáltalán nem kívánta kommentálni a Reuters értesüléseit. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a felújított eszközök mennyivel lesznek olcsóbbak, és hogy mely piacokon jelennének meg velük. A használt iPhone-ok az amerikai piacon a bevezetés után egy évvel az eredeti ár 69 százalékát érik. A Samsung zászlóshajójának számító Galaxy modellek ugyanennyi idő alatt nagyjából értékük felét veszítik el – derül ki a BNP Paribas egyik elemzéséből.

Emellett nyilván az is befolyásolja az árat, hogy a Samsung milyen változtatásokat hajt végre a begyűjtött használt készülékeken. Mivel erről sincsenek információk, legfeljebb az iparági gyakorlatból lehet kiindulni: eszerint a telefonok mindenképpen kapnak új házat és gyakran új akkumulátort is.

A felújított eszközök főleg olyan fejlődő piacokon tudják erősíteni a Samsung és a hozzá hasonló gyártók jelenlétét, mint India, ahol a csúcskategóriás készülékek ára akár a 800 dollárt is meghaladhatja. A lehetőséggel várhatóan azok a nagyvállalati ügyfelek is élnek majd, amelyek olyan telefont szeretnek az alkalmazottaik kezébe adni, amik el vannak látva a számukra fontos biztonsági megoldásokkal és szoftverekkel.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény