FőoldalÜzletValódi gépeket üt le a virtuális kalapács
2016. augusztus 23., kedd ::

Valódi gépeket üt le a virtuális kalapács

Az ipari árveréseket szervező Intergavel Aukciószervező Kft. már 2005 óta folytatja tevékenységét. A nemzetközi cégek mellett a hazai tulajdonú vállalkozások is mind nagyobb számban ismerik fel az online árverések előnyeit

intergavel 1

Csak néhány szempont, amit érdemes mérlegelnie minden vállalkozásnak, ha értékesíteni szeretné feleslegessé vált eszközeit:

  • Ha kereskedővel szerződik a cég az eladásra, annak az lesz az érdeke, hogy minél kevesebbet fizessen az eszközökért, míg az aukciókon a szervező is a magas leütési árban érdekelt.
  • Nincs személyes találkozás a vevőkkel, véget nem érő alkudozás. A kikiáltási árat szakértők állapítják meg, a vételárat pedig kizárólag a vevők és a kereslet, így biztos, hogy a tétel annyiért kel el, amennyi a reális piaci értéke.
  • Az eladó részéről nincs kockázat, ha pedig – ritkán – nem kel el egy tétel, akkor költség sincs.
  • Nincs helye, lehetősége a háttéralkuknak, összebeszélésnek, hiszen a vevők nem ismerik egymást. Kizárólag a piaci folyamatok döntenek.
  • Az aukciós oldal nemzetközi, ami egy-egy drágább tétel esetén nagyban növeli az érdeklődők számát.

intergavel 2Ügyfeleink nagyon különböző helyzetekben fordulnak hozzánk – mondta el Kocsis Csaba, az Intergavel Aukciószervező Kft. ügyvezetője. Üzembezárások, korszerűsítések, tulajdonosváltás, tervezett, időszakos gép- és eszközcserék, portfoliótisztítás; csak néhány jellegzetes ok, amely eszközök értékesítéséhez vezethet. A vevők is hamar megkedvelték ezt a beszerzési formát, mert nem egyszer meglepően alacsony árakon juthatnak hozzá a számukra fontos eszközökhöz. A másik nagy előny, hogy az online árveréseknél nem kell tartani az összejátszástól, csalástól, hiszen a vevők nem ismerik egymást, a rendszer szerkezete eleve lehetetlenné teszi a manipulációt. A vételárat mindig a piac és az igények határozzák meg. Mára gyakorlatilag hetente indul újabb árverés, és mind az eladók, mind a vevők köre dinamikusan bővül.

Az Intergavel Aukciószervező Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény