FőoldalRendszerintegrátorMasszív MIMO alkalmazási keretrendszer 5G prototípus-fejlesztésre
2016. szeptember 23., péntek ::

Masszív MIMO alkalmazási keretrendszer 5G prototípus-fejlesztésre

Az NI megjelentette a világ első MIMO alkalmazási keretrendszerét. Az NI szoftverrádiós egységével együtt használt referenciaszoftver jól dokumentált, átkonfigurálható, paraméterezett, LabVIEW forráskódban írt fizikai réteget biztosít, amely alkalmas mind hagyományos, mind masszív MIMO prototípusok építésére

A MIMO alkalmazási keretrendszerben a rádiós rendszerek tervezői olyan algoritmusokat fejleszthetnek és olyan egyedi szellemi termékeket értékelhetnek ki, amelyekkel megoldhatják a valós környezetek többfelhasználós MIMO alkalmazásainak számos gyakorlati problémáját. Az NI USRP RIO és NI PXI platformon használt, 4-ről 12 antennásra bővíthető MIMO keretrendszer minimális rendszerintegrálási és tervezési munkával teszi lehetővé akár kisméretű, akár nagy antennarendszerek létrehozását. A kutatók a külön konfigurálást nem igénylő, használatra kész rendszerrel azonnal végezhetnek masszív MIMO kísérleteket, és más rendszerekhez képest töredék idő alatt beépíthetik saját egyedi jelfeldolgozási algoritmusaikat. Mindez felgyorsítja a tervezési folyamat egészét az 5G-s rendszerek kifejlesztséért rohamtempóban folyó munkájában.

A Bristoli Egyetem kutatói, akik az NI „RF/Communications Lead User Program” (Haladó szintű RF/kommunikációs rendszerhasználói program) keretében az NI rugalmas prototípus-fejlesztési platformja segítségével végeztek 5G kutatást, a közelmúltban a Lundi Egyetemmel közösen bejelentették, hogy a mai 4G hálózatokénál 22-szer nagyobb, világrekordnak számító spektrális hatásfokot értek el.

„Az NI MIMO platformja nélkülözhetetlen volt a masszív MIMO kutatásunk elvégzéséhez” – jelentette ki Andrew Nix professzor, a Bristoli Egyetem CSN csoportjának vezetője és a Műszaki Kar dékánja. „Az NI MIMO alkalmazási keretrendszerének köszönhetően csoportunk már egy előrehaladott szintről kezdhette a munkát, és a szoftver, illetve a modulok közötti tökéletes együttműködés következtében gyorsan áttérhettünk az elméletről a tényleges prototípus kifejlesztésére. A munkával bebizonyítottuk, hogy a spektrális hatásfok terén világrekordokat beállító masszív MIMO az 5G technológia egyik esélyes jelöltje.”

További információk a masszív MIMO alkalmazási keretrendszerről

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény