FőoldalKonstruktőrQi 1.2-es verziójú, 15 W-os, vezeték nélküli energiaátviteli megoldás
2016. október 18., kedd ::

Qi 1.2-es verziójú, 15 W-os, vezeték nélküli energiaátviteli megoldás

A Texas Instruments bemutatta az iparág első, WPC (Wireless Power Consortium) által a Qi 1.2-es verzió követelményei szerint jóváhagyott, vezeték nélküli energiaátviteli megoldását 15 W teljesítménnyel. A bq501210 típusnevű megoldás rendszerhatásfoka 84%, amely a hagyományos vezeték nélküli energiaátviteli megoldásokhoz képest jelentősen alacsonyabb termikus disszipációt jelent. A transzmitter többféle gyorstöltési protokollt támogat, illetve egy sor rugalmas és egyedi igényekre igazítható funkciót is kínál, amelyek a személyi, egészségügyi és ipari elektronikai rendszerek fejlesztői számára egyaránt hasznosak lesznek

Az ipari végberendezéseknek (pl. PoS-terminálok) és hordozható egészségügyi megoldásoknak egyaránt hasznára lesz a 15 W vezeték nélküli energiaátviteli teljesítmény, amely már sok esetben kellően nagy ahhoz, hogy a kábelezés egyszer s mindenkorra mellőzhető legyen ilyen tekintetben ezeknél a rendszereknél. Ez jelentősen csökkenti a komplexitást és a költségeket egyaránt.

A TI új megoldásával a mobileszközökkel kompatibilis, gyorstöltési protokollok támogatása révén akár 10 W teljesítmény sugározható át a mobileszközök vevőibe, a kompatibilitás ráadásul kiterjed a jelenleg piacon lévő gyorstöltési megoldásokra is. A rendszer a bemeneti feszültséget a nagyfeszültségű dedikált töltőport (HVDCP) protokoll segítségével egyezteti a kompatibilis fali hálózati adapterekkel, a vezérlőkimenet pedig 15 ... 19 V bemeneti feszültség között biztosítja a teljes, 15 W teljesítményt, a kisebb teljesítményű (pl. 5 W) működés pedig akár már 5 V feszültségnél is elérhető.

A Texas Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény