FőoldalKonstruktőrDC/DC-vezérlő nagy beültetési sűrűségű rendszerekhez
2014. november 20., csütörtök ::

DC/DC-vezérlő nagy beültetési sűrűségű rendszerekhez

14-7-intersilAz Intersil bemutatta ZL8801 típusnév alatt kétfázisú, DC/DC digitális PWM vezérlőtermékét. A ZL8801 az Intersil negyedik generációs vezérlőcsaládját gyarapítja egy egyszerű, kétfázisú megoldással, nagyáramú, 40-100 A-es alkalmazásokban

A több eszközön átívelő árammegosztás lehetőségével a felső értékhatár akár 300 A-ig is kiterjeszthető olyan high-end FPGA-k és ASIC-ek esetére, amelyek nagy beültetési sűrűségű, nagy elektromos teljesítményű rendszerekben (pl. szerverek, adattárak, bázisállomások stb.) kapnak helyet. Az Intersil felhasználóbarát PowerNavigator™ grafikus felhasználói interfészének támogatását is élvező ZL8801 használatával gyorsabb és egyszerűbb a teljesítménykonverzió.

A kétfázisú kimenetű ZL8801 egyedi, kompenzációmentes, minimális kimeneti kapacitású modulációs technikát alkalmaz a tranziensspecifikációk, költségelőírások és helyigény teljesítése érdekében. A kimeneti feszültség pontossága 1%, a szimpla bemeneti feszültségű működés jóvoltából pedig nincs szükség több tápsínre. A ZL8801 tartalmaz integrált 5 V-os, 80 mA-es LDO-t is külső meghajtó tápellátására, amely újabb fontos szempont a hely­takarékosság szempontjából. Az áramkör kapcsolási frekvenciája 200 kHz-1,33 MHz lehet, és több kimeneti szűrési típus és fogyasztási állapot támogatott. Az egyedi SnapShot hibanaplózási lehetőség nemfelejtő memóriába rögzíti a hibainformációkat, amely rendkívül hasznos diagnosztikai és hibakeresési szempontból. Az állítható tekercscsúcsáram-védelem gyors reagálást tesz lehetővé túláram esetén, segít megelőzni a telítődést és a terhelés sérülését. A ZL8801 által támogatott bemeneti feszültségek a 4,5-14 V, a kimeneti feszültség pedig 0,54-5,5 V lehet.

Az Intersil honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény